Stenarna-hade-namn-m-flagga_1000x450

Stenarna hade namn av Elna Lindbom är en roman som handlar om flykt undan krig och hot,
men också om saknaden av det man lämnat.

Kusinerna Jola och IngaXenia är estlandssvenskar. De gör en äventyrlig resa tillbaka till sin barndomsby i Estland som de lämnade som barn. Andra världskriget tvingade ut deras familjer på livsfarliga resor i överfulla båtar över Östersjön för att undgå deportation och krigsmobilisering. De var svenska båtflyktingar.

Den nutida resan handlar om ett märkligt uppdrag och ett ryskt silverkrucifix som kommit på villovägar, men den handlar också om minnen av en annan tid. Kusinernas resa blir en upptäcktsfärd i äldre generationers liv och öden i de estlandssvenska trakterna.

ELNA LINDBOM föddes 1935 i Estland men bor numera i Ljungsbro utanför Linköping. Stenarna hade namn är en roman, men delar av berättelsen är självupplevda.

Stenarna hade namn ges ut av STILITS. Det sägs att alla människor har en historia att berätta. Och det skrivs allt mer runt om i vårt land. Fler och fler människor har också intresset för skrivande och berättande gemensamt. Men för de flesta slutar bokdrömmarna i byrålådan. Det ville vi ändra på. Därför startade vi STILITS.SE – där bokdrömmar blir verklighet. STILITS är ett imprint som tillhör Linnefors förlag.

Stenarna hade namn – boksläpp på STILITS
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *