fladdrande_medkartbg_1000x450

Med fladdrande fjärilar i bröstet av Laila Karlsson är en roman som kärleksfullt beskriver fyra generationers livsöden. Samtidigt som den också är en känslosam och innerlig skildring av hur det moderna Sverige växer fram.

Med fladdrande fjärilar i bröstet – Signe är uppväxt på en gård i Vatra socken. Hon är strängt uppfostrad. Som ung råkar hon ut för en otrevlighet som får förödande konsekvenser. Fadern som är nämndeman får inte skandaliseras på något vis. Vi får följa Signe tillsammans med sina nära och kära. Hon kommer att bli den sammanhållande länken för hela bygden.

LAILA KARLSSON är född 1939 i Sommen och bor sedan 1957 i Boxholm. Tillsammans med sin make drev hon lantbruk fram till 2005. Under mer än 25 år har Laila även arbetat inom äldreomsorgen. Skrivandet har alltid funnits där. Hon har tidigare bland annat givit ut en sagobok. Med fladdrande fjärilar i bröstet är Laila Karlssons debutroman.

Stenarna hade namn ges ut av STILITS. Det sägs att alla människor har en historia att berätta. Och det skrivs allt mer runt om i vårt land. Fler och fler människor har också intresset för skrivande och berättande gemensamt. Men för de flesta slutar bokdrömmarna i byrålådan. Det ville vi ändra på. Därför startade vi STILITS.SE – där bokdrömmar blir verklighet. STILITS är ett imprint som tillhör Linnefors förlag.

Med fladdrande fjärilar i bröstet – boksläpp på STILITS
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *