Hur överlever man när ens barn tar sitt liv? Hur kan man ens någon mer gång i livet lyfta huvudet från kudden och säga ja tack till livet? Vad gör man med alla frågor, alla känslor, alla praktiska detaljer, alla som tycker en massa?

Frågorna är många och svaren innebär ofta ännu fler frågor. Den natten när Susse får besked att William tagit sitt liv förändras hennes liv för alltid och ingenting blir någonsin som förr igen. Sorgrand under naglarna är en bok som försöker beskriva Susses egen resa i sorgen, både som ett led i sitt eget sorgearbete men även för att stötta och hjälpa andra i samma situation.

För Susse spelar odlingen en central roll i det arbetet, men även om man inte har ett odlingsintresse är jag helt säker på att denna bok kommer att hjälpa många att hitta strategier att hantera livet “efter”. För jag tror att det är det det handlar om; att hitta en strategi att leva igen trots att det vissa dagar är nästan helt outhärdligt att ens tänka den tanken och jag tror inte den strategin är lika för en enda människa på denna jord.

På ett naket, vackert sätt och utan omsvep beskriver Susse hur hon hanterar de situationer och känslor som dyker upp. De våndor, avgrunder och även glädjeämnen som hon har i sitt liv och hur hon sakta men säkert hittar ett sätt att hantera livet “efter”. En resa som på intet sätt tar slut eller är över i och med denna bok men som bildar kapitel efter kapitel i livets bok. Det här är en bok som inte lämnar någon läsare oberörd och som man hoppats att ingen förälder någonsin skulle behövt skriva.

KÖP DEN HÄR»

Sorgrand under naglarna – ny bok av Susanne Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *