hur_gor_man_ge_ut_din_egen_bok_72dpi_1500x423

Hur gör man egentligen för att ge ut sin egen bok? Här beskriver vi i ett antal steg processen från manus till färdig bok.

Manus

Utifrån ditt Worddokument producerar vi din bok. Då detta dokument utgör bokoriginalet är det viktigt att du korrekturläst ditt manus noga innan du mejlar det till oss. VI kan också hjälpa till med Korrekturläsning.
Om du valt att själv formge din bok måste du utforma den exakt så som du vill ha den tryckt.

Layout och sättning

Du kan välja mellan två alternativ för layout och sättning:

  1. Du ansvarar själv för hela bokens utseende. När du är klar med ditt arbete skickar du det färdiga dokumentet till oss som vi sedan trycker. Du kan skicka ditt original antingen som Word- eller PDF-dokument.
  2. Du skickar ditt textmanus i Wordformat till oss och vi ansvarar för layout och sättning av din bok. LÄS MER HÄR»

Egen-publicering eller STILITS?

Du kan ge ut din bok utan ISBN eller välja att publicera din bok under vårt förlagsnamn STILITS. Om du väljer att ge ut din bok via STILITS kan vi bland annat hjälpa dig att ansöka om Kulturrådets litteraturstöd.

Tryckning

Tillsammans med våra partners erbjuder vi effektiva trycklösningar för såväl den lilla, smala bokproduktionen som den breda storsäljaren. Du kan välja mellan olika kvaliteter både för inlaga och omslag. Här kan du läsa mer»

STILITS Partnerprogram

Om du väljer STILITS partnerprogram för försäljning och distribution hjälper vi dig med marknadsföring, försäljning och logistik. Läs mer om STILITS partnerprogram»

I de fall din upplaga består av fler än 50 böcker ombesörjer vi dock alltid utskick av pliktexemplar till sju av landets universitetsbibliotek.

Stöd från Kulturrådet

Som förlag kan vi ansöka om litteratur- och distributionsstöd för böcker som ingår i STILITS partnerprogram. En bok som beviljats litteraturstöd får automatiskt också distributionsstöd, vilket innebär att din bok i så fall distribueras till samtliga huvudbibliotek. STILITS trycker då ytterligare 287 examplar av din bok utan extra kostnad för dig. Du erhåller också en ersättning per bok. Denna ersättning varierar med bokens sidantal.

Marknadskommunikation

Vi kan dessutom hjälpa dig att ta fram material för marknadsföring av din bok, t ex affischer, vykort, visitkort eller annat du vill ha. Alltid till ett bra pris.

<< Ge ut din egen bok :: Layout och sättning >>